1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Quion al 10 jaar hoog gewaardeerd door Fitch  

Fitch Ratings kende hypotheekservicer Quion Groep B.V. onlangs voor de tiende keer op rij haar rating toe. De servicer uit Capelle aan den IJssel behoudt haar hoge RPS 2NL rating voor primary en RSS 2NL voor special servicing. Deze ratings zijn het gevolg van de hoge kwaliteit van haar dienstverlening, de groei van haar portefeuille onder beheer en de solide financiële positie.

In het persbericht dat Fitch vandaag openbaar maakt, geeft Fitch onder andere aan onder de indruk te zijn Quion’s werkwijze voor achterstandenbeheer. “Ondanks de aanhoudende problemen op de Nederlandse woningmarkt, is het percentage gedwongen verkopen in de portefeuille van Quion gedaald ten opzichte van 2013. Quion’s focus op verkoopbegeleiding en de flexibele set aan forbearance tools stellen de servicer in staat om de opbrengst bij verkoop te maximaliseren.” 

 

Groei  

Waar de Nederlandse hypotheekschuld krimpt, constateert Fitch bij Quion met name groei. Groei in marktaandeel van 4,0% in 2012 naar 5,1% in 2013. Maar ook op het gebied van professionaliteit. Fitch: “Meer dan de helft van het personeelsbestand werkt al meer dan vijf jaar voor Quion. Ondanks de ruime werkervaring heeft Quion voor 2014 het budget voor trainingen toch verhoogd om zo nog meer aandacht te schenken aan compliance en klantgerichtheid. Dit extra budget gecombineerd met het reeds bestaande robuuste personeelsontwikkelingsprogramma maken van Quion een marktleider op het gebied van personeelsontwikkeling.“ 

Behoud 

Marcel Zuidam, CEO Quion: “Een rating verkrijgen is altijd een uitdaging. Een rating behouden in sterk wisselende marktomstandigheden is nog lastiger. Ik ben dan ook enorm trots op het feit dat Quion nu voor het tiende jaar op rij bijzonder goed gewaardeerd wordt door Fitch. Een pluim voor onze mensen en een bewijs dat onze focus op continue verbetering van de hypotheekketen werkt. Bestaande en nieuwe partijen op de Nederlandse hypotheekmarkt herkennen dit. Hierdoor groeien wij sneller dan de markt.” 

Impact van servicer ratings 

Voor de (potentiële) business partners van Quion zijn de hoge ratings een bewijs van stabiele en kwalitatief hoogstaande processen en dienstverlening. Voor geldverstrekkers zijn de ratings vooral van belang vanwege het positieve effect op te behalen rendementen bij securitisaties van portefeuilles.

Primary en special servicing 

De rating voor primary servicing kent waardering toe voor de professionele wijze waarop Quion de mid- en back- office activiteiten voor haar hypotheekportefeuille uitvoert. Special servicing staat voor het voorkomen en beperken van betalingsachterstanden en daarmee het tot een minimum beperken van financiële verliezen. De ratings die Fitch toewijst aan de hand van haar rating model en vergelijking met andere Nederlandse servicers, variëren van 1 (sterk) tot 5 (zwak). De toegewezen rating wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld. 

Over Quion Groep

Quion is dé business partner voor financiële organisaties met ambities op de Nederlandse markt voor hypotheken en consumptief krediet. Quion biedt vernieuwende, slimme oplossingen voor het opbouwen, optimaliseren en onderhouden van kredietportefeuilles. Met de ISAE 3402-certificering, de hoogste Fitch Special Servicing rating van Nederland en de hoge RPS2NL rating voor primary servicing garandeert Quion hoogwaardige processen. Quion begeleidt momenteel een portefeuille van bijna € 31 miljard en is onderdeel van Blauwtrust Groep.

Contactpersoon 

Miranda Spaans - communicatieadviseur

T 010 242 1039
E marketing@quion.com
I www.quion.com