1. Quion
  2. Consumenten
  3. Vraag

Ik wil een bedrag eerder terugbetalen. Hoe regel ik dit?  

Als u eenmalig een bedrag eerder wilt terugbetalen, dan regelt u dit eenvoudig:

  1. Log in op Mijnleningoverzicht. Hier vindt u alle informatie met betrekking tot het extra terugbetalen van een bedrag op uw lening. Daarnaast kunt u heel gemakkelijk via dit portaal direct een extra bedrag terugbetalen.
  2. Maak het gewenste bedrag dat u extra wilt terugbetalen over op ons bankrekeningnummer. U bepaalt zelf wanneer u dit doet. U kiest hiervoor het bankrekeningnummer dat wij gebruiken om alle andere bedragen van de lening voor uw woning af te schrijven.
  3. Zet uw overeenkomstnummer in de omschrijving.

 

Let op! Wilt u  een bedrag terugbetalen en dit nog verwerkt hebben op uw jaaropgave over 2020? Lees dan deze aandachtspunten goed door!
 

Wat doen wij nadat wij uw bedrag hebben ontvangen? 

Hebben wij het bedrag dat u extra wilt terugbetalen ontvangen? Dan wordt het bedrag automatisch terugbetaald voor een van uw leningdelen. Hieronder leest u op welk leningdeel het bedrag extra wordt terugbetaald.

U ontvangt daarna van ons een brief. In deze brief staat wat de nieuwe hoogte van uw lening is per leningdeel. Ook leest u in deze brief welk bedrag u nu per maand moet betalen.

Op welk leningdeel wordt het bedrag automatisch terugbetaald? 

  • Heeft u een leningdeel dat bestaat uit subsidie? Of bestaat een deel van uw lening uit een consumptief bedrag? Dan wordt het bedrag terugbetaald op dit leningdeel.
  • Heeft u geen leningdeel dat bestaat uit subsidie of een consumptief bedrag? Dan wordt het bedrag extra terugbetaald op het aflossingsvrije leningdeel. Heeft u meerdere aflossingsvrije leningdelen? Dan wordt het bedrag extra terugbetaald op het aflossingsvrije leningdeel met de hoogste rente. Zijn de rentepercentages van beide aflossingsvrije leningdelen aan elkaar gelijk? Dan wordt het bedrag extra terugbetaald op het aflossingsvrije leningdeel met de laagste restant hoofdsom.
  • Heeft u ook geen aflossingsvrij leningdeel? Neemt u dan contact met ons op. Wij vertellen u op welk leningdeel het bedrag automatisch wordt terugbetaald.

Wanneer ontvangt u een brief? 

Maakt u een bedrag over dat groter is dan 210% van het bedrag dat u normaal maandelijks betaalt? Dan ontvangt u deze brief na een paar werkdagen.

Maakt u een bedrag over dat kleiner is dan 210%? Dan ontvangt u deze brief na 30 dagen. Uiteraard betaalt u het extra bedrag in onze administratie wel terug met de datum dat wij het bedrag ontvangen.

Heeft u via uw aanbieder een toegangscode voor mijnleninginzicht.nl ontvangen? Dan kunt u de dag nadat u een bedrag heeft overgemaakt zien of dit extra bedrag is verwerkt.

Wat doen wij als u kosten moet betalen?   

Maakt u meer over dan het bedrag dat u zonder kosten mag terugbetalen? Dan trekken wij deze kosten af van het bedrag dat u extra terugbetaalt. U betaalt dan minder terug, maar u hoeft deze kosten niet meer apart over te maken.

 

 

 

Help ons om deze website te verbeteren: Was dit antwoord voor u nuttig?
1 Bezoeker vond dit antwoord al nuttig