1. Quion
  2. Consumenten
  3. Vraag

Ik heb een lening bij een van jullie geldverstrekkers. Welke gegevens verwerkt u van mij en waarvoor?  

Quion wil financiële criminaliteit voorkomen. Dat is een belangrijke maatschappelijke taak én wordt vanuit wetgeving ook van ons verwacht. Daarom willen we weten wie onze klanten zijn. Zodat we ze goed kunnen helpen met het waarmaken van hun woonplannen. Maar ook ingrijpen als blijkt dat de hypotheek wordt misbruikt voor witwassen, fraude of het financieren van terrorisme.

Als financiële dienstverlener kunnen en willen we graag bijdragen aan een veiligere samenleving. Vanuit het Know Your Customer principe (KYC) onderzoeken we, samen met de geldverstrekkers, de identiteit en persoonsgegevens van de klanten en controleren we transacties. Het kan zijn dat we contact met u opnemen als we vragen hebben over transacties. Ook als u al langere tijd klant bent.
Het kan ook zijn dat een geldverstrekker rechtstreeks contact met u opneemt.

Onderzoek transacties en identiteit

Bij de Know Your Customer (KYC) Desk en de Transactie en Monitoring Desk analyseren we elke dag klantdossiers en transacties. Het kan zijn dat we contact met u opnemen omdat we documenten of extra informatie van u nodig hebben. Het kan ook zijn dat een geldverstrekker rechtstreeks contact met u opneemt.

Voorbeelden van informatie waar we om vragen:
• Welke werkzaamheden u doet.
• Een toelichting op bepaalde transacties. Denk bijvoorbeeld aan een extra aflossing op uw hypotheek of het betalen van een restschuld.

Als er extra informatie nodig is, krijgt u een mail of brief. Of een van onze medewerkers belt u. Zo zorgen we ervoor dat uw klantdossier weer compleet en bijgewerkt is. Als u wilt weten welke gegevens wij van u verwerken en waarvoor, kijk dan hier voor het privacy statement van uw geldverstrekker.

Help ons om deze website te verbeteren: Was dit antwoord voor u nuttig?
0 Bezoekers vonden dit antwoord al nuttig