1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Liesbeth Sinke nieuwe CEO Blauwtrust Groep en Quion  

Liesbeth Sinke is de beoogde nieuwe CEO voor Blauwtrust Groep (BTG) en Quion. Liesbeth volgt Ferdinand Veenman op, die vorige week zijn vertrek aankondigde.

 

Veenman leidde het toonaangevende bedrijf, waartoe de hypotheekorganisaties Quion, DMPM, Romeo en De Hypotheker behoren, sinds april 2022 nadat BlackFin Capital Partners een meerderheidsbelang had genomen. De organisatie is Ferdinand dankbaar voor de successen die hij onder complexe marktomstandigheden heeft gerealiseerd. Onder zijn leiderschap verwelkomde BTG Syntrus Achmea Real Estate & Finance als nieuwe klant, waarmee de mijlpaal van € 100 miljard aan beheerd vermogen is bereikt. Ook wist hij het leiderschapsteam te versterken met talenten op verschillende niveaus.

Met Liesbeth Sinke versterkt het Rotterdamse bedrijf de directieteams met een ervaren bestuurder met een bewezen track record bij gerenommeerde (internationale) banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Zo bekleedde zij in haar carrière hoge leiderschapsposities bij o.a. BinckBank, Europese kredietverzekeraar Credendo GSR, NN, Marsh, Aon en MN services.

Damien Lestang, partner at BlackFin Capital Partners kijkt uit naar de samenwerking: “Liesbeth kent de dynamiek van onze markt uitermate goed. Zowel vanuit een besturende als een toezichthoudende rol. In combinatie met haar openhartige persoonlijkheid en verbindende leiderschapsstijl zien wij in haar de uitgelezen kandidaat om het dienstenpallet voor klanten en de waarde van onze groep naar een nog hoger niveau te brengen.”

De groep investeerde de afgelopen periode intensief in innovatie en integreerde Romeo’s digitale platform Accelerate in de vestigingen van marktleider De Hypotheker. De Zeeuwse Sinke kijkt er naar uit het groei- en transformatiepad voort te zetten dat de groep twee jaar geleden heeft ingezet: “De afgelopen periode heb ik al mogen ervaren met hoeveel energie de mensen vanuit onze locaties in Nederland en Tunesië hun werk doen. Dat ik mijn ervaring en expertise mag inzetten om de volgende fase van de strategie vleugels te geven, maakt dat ik niet kan wachten om te starten.”

De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM