1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Dynamic Credit, Quion en Hypotrust lanceren nieuw hypotheekproduct  

Dynamic Credit, Quion en Hypotrust brengen samen een nieuw hypotheekproduct op de Nederlandse markt onder de naam Elan Hypotheek.

De Elan hypotheek biedt consumenten concurrerende rentetarieven en richt zich op het segment buiten de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Dynamic Credit richt zich bij dit nieuwe product op het structureren, ontwikkelen en beheren van een portefeuille van hypotheken. Quion neemt de verantwoordelijkheid voor de complete administratieve afhandeling, inclusief de klantenservice. Hypotrust zal de hypotheken op de markt brengen onder de merknaam Elan Hypotheek. De financiering wordt verzorgd door Goldman Sachs. Naar verwachting zal de financiering van de hypotheken op langere termijn komen van de kapitaalmarkt, waarmee institutionele beleggers de gelegenheid krijgen te investeren in de Nederlandse huizenmarkt. 

Tonko Gast, Chief Executive Officer van Dynamic Credit, zegt over de samenwerking: ‘We zijn blij dat we samen met Quion en Hypotrust deze nieuwe serie hypotheken op de markt kunnen brengen. Het volgt op een aantal andere vergelijkbare mandaten voor Nederlandse institutionele beleggers dat Dynamic Credit in 2014 heeft gelanceerd, waarvoor meer dan EUR 1,8 miljard is gecommiteerd. We zijn blij dat we met dit nieuwe hypotheekproduct de liquiditeit en het aanbod van hypotheek producten met een scherpe rente in de Nederlandse markt kunnen vergroten.“  

Bruno Oudega, CEO van Quion, zegt dat deze samenwerking het beste van twee werelden biedt: ”We geloven dat deze samenwerking en dit nieuwe product een win-win situatie creëert voor alle partijen in de hypotheek waardeketen. We helpen duurzame financiering te creëren voor Nederlandse hypotheken terwijl we tussenpersonen en huizenkopers lokale service en ervaring bieden. Internationale financiering en lokale service: dat is goed nieuws voor consumenten en beleggers.”

Elan Hypotheek productvoorwaarden

De Elan Hypotheek voldoet aan alle voorwaarden voor het (her)financieren van woningen zonder NHG:  

  • Aantrekkelijke rente; ook in de hogere 85% tot 103% MW risicoklasse
  • Naast lineaire aflossing en aflossing op annuïteitenbasis is er ook een aflossingsvrije optie tot 50% van de marktwaarde
  • De offerte is 4 maanden geldig (uit te breiden met maximaal 2 maanden)
  • Met energiebesparende voorzieningen kan financiering verstrekt worden tot 106% van de marktwaarde
  • Geen beperkingen voor flexwerkers
  • Vrije keuze in levensverzekeringen

 

Voor meer informatie:    

Dynamic Credit

Daan Potjer – Chief Operational Officer

E dpotjer@dynamiccredit.com

T +31 20 794 6059  

Quion

Miranda Spaans – Communicatieadviseur

E Miranda.Spaans@quion.com

T +31 10 242 1039  

Goldman Sachs

E Edi.cohen@citigateff.nl

T Edi Cohen (Citigate First Financial): + 31 20 575 40 17    

 

Over Dynamic Credit
Dynamic Credit is een gerenommeerde investment manager en adviseur gespecialiseerd in alternatieve vastrentende markten met een focus op hypotheken, kredietportefeuilles, structured credit en illiquide instrumenten. Dynamic Credit is opgericht in 2003 een heeft kantoren in Amsterdam en New York. Tot de klanten behoren banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, private equity bedrijven, hedgefondsen en overheden. Dynamic Credit is leidend in het beheren van portfolio’s van Nederlandse hypotheken en is door het Nederlandse Ministerie van Financiën en De  Nederlandsche Bank erkend als een specialist in de Nederlandse hypotheekmarkt.  


Over Quion
Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Quion begeleidt met trots het beheer van portfolio’s voor gerenommeerde (inter)nationale financiële organisaties. Met hoge ratings van Fitch voor zowel primary (RPS2NL) en special servicing (RSS2NL) plus een ISAE 3402 type II report verzekert Quion dat de dienstverlening in lijn is met de hoge markteisen. Quion heeft een portfolio van € 40 miljard aan vermogen in administratie en is onderdeel van de Blauwtrust Groep.  


Over Hypotrust
Hypotrust werd opgericht in 1993 en is met name gericht op het labellen en de distributie van woninghypotheken in de Nederlandse markt. De producten van Hypotrust worden exclusief aangeboden aan consumenten door onafhankelijke financiële adviseurs. Hypotrust is een werkmaatschappij van Blauwtrust Groep, samen met De Hypotheker en Quion.    

Over Goldman Sachs
The Goldman Sachs Group, Inc. is een leidende wereldwijde banking, securities en investment firm die een breed aanbod van financiële diensten levert aan een substantiële en gediversifieerde klantenbasis van onder meer bedrijven, financiële instellingen, overheden en vermogende particuliere klanten. Goldman Sachs is opgericht in 1869, heeft het hoofdkantoor in New York en kantoren in alle belangrijke financiële centra in de wereld.