1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Robuust Hypotheken nieuwe speler hypotheekmarkt  

Conneqt ontwikkelt en introduceert derde hypotheeklabel.

De Nederlandse hypotheekmarkt is vanaf 3 oktober 2018 een nieuw hypotheeklabel rijker. Robuust Hypotheken is een initiatief van de Blauwtrust Groep. Het product is gericht op een brede doelgroep en sluit gedurende de looptijd zoveel mogelijk aan bij de veranderende woonwensen van de consument.

"Robuust is ontwikkeld vanuit de gedachte om een brede consumentendoelgroep toegang te geven tot een duurzaam, kwalitatief en hoogwaardig hypotheekproduct. Een product dat gedurende de looptijd zoveel mogelijk aansluit bij veranderende woonwensen. We anticiperen hiermee op de toenemende behoefte van zowel consumenten als adviseurs naar een transparant en toekomstbestendig hypotheekproduct. Met Robuust Hypotheken maken we het verschil in deze zeer competitieve markt ", zegt Michel van den Akker, directeur van Conneqt.

Toegankelijk en compleet 

Robuust Hypotheken heeft een compleet palet aan productvoorwaarden waarmee consumenten gedurende de looptijd van de hypotheek een perfect-fit geboden wordt. De hypotheek heeft producteigenschappen die voor starters, zelfstandigen, doorstromers en oversluiters gunstig uitpakken. Zo heeft de hypotheek bijvoorbeeld een laagste rentecontrole tot het tekenen van de aanvraag (dagrente), automatische risicoklasse aanpassing met 7 risicoklassen, rentemiddeling en is de hypotheek mee te verhuizen (meeneemregeling) naar een nieuw onderpand. Starters met een perspectiefverklaring zijn welkom, net als ondernemers. Ook voor ondernemers die slechts één kalenderjaar jaarcijfers kunnen overleggen zijn er mogelijkheden. Voor nieuwbouw geldt een lange offertegeldigheid (6 + 6 maanden) en bij bestaande bouw kan tot 90% van de marktwaarde gefinancierd worden op basis van een modeltaxatie (Calcasa) of een WOZ verklaring. De hypotheek is verkrijgbaar zowel met NHG als zonder NHG, tot een maximum van 106% van de marktwaarde (inclusief Energie Besparende Voorzieningen).

Distributie 

De distributie van Robuust Hypotheken wordt geheel verzorgd door Conneqt Mortgage Distribution, dat behalve Robuust Hypotheken eveneens verantwoordelijk is voor de labels Hypotrust en IQWOON. Robuust Hypotheken zijn per vandaag aan te vragen en verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal adviseurs, hypotheekketens en service providers die een samenwerkingsovereenkomst met Conneqt hebben.