1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Thuis Hypotheek Centraal Beheer nu met Calcasa rapport  

Capelle aan den Ijssel, 20 mei 2019 - Vanaf nu is het mogelijk de Thuis Hypotheek van Centraal Beheer aan te vragen met het Calcasa rapport. Een uitgebreid taxatierapport is dan in sommige gevallen niet meer nodig. Een mooie stap die Centraal Beheer samen met servicer Quion zet om de consument snel inzicht te geven in de waarde van de woning en zo het hypotheekproces sneller, voordeliger en efficiënter te maken.

Calcasa rapport vervangt taxatierapport 

Het Calcasa rapport geeft inzicht in de waarde van de woning. De marktwaarde van een woning wordt bepaald door het geautomatiseerde rekenmodel van Calcasa. Het rekenmodel maakt gebruik van een zeer uitgebreide en betrouwbare database met jarenlange gegevensreeksen over woningprijzen, woningkenmerken en woonomgevingen. Met behulp van geavanceerde statistische methoden en technieken wordt een modeltaxatiewaarde berekend op basis van gerealiseerde verkoopprijzen uit de directe omgeving.  

Het rapport wordt online door de klant aangevraagd. Binnen enkele minuten ontvangt deze het opgemaakte rapport in zijn mailbox.  

Waarom werken met Calcasa waarderapport bij de Thuis Hypotheek 

Angela Eijlander, Manager Financiële Diensten van Centraal Beheer: “Vanuit Centraal Beheer maken we het klanten en adviseurs graag gemakkelijk. Daarom kijken we continue naar oplossingen die het aanvragen van een hypotheek of de afhandeling ervan kunnen versnellen en vergemakkelijken. Een modelmatige taxatie scheelt veel tijd én geld.” 

Versnellen hypotheekproces 

De klant sneller zekerheid kunnen geven in het hypotheekproces is onderdeel van de ambitie van Quion. ”Calcasa is een mooie stap in het vereenvoudigen van het hypotheekproces, hiermee zijn we er nog niet, stap voor stap werken we samen met onze partners aan een efficiënter proces voor de klant en zijn adviseur”, aldus Bruno Oudega (CEO Quion).  

Centraal Beheer en Quion blijven zich samen inzetten om het hypotheekproces voor de adviseur en de consument te versnellen.