1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Hoogste Fitch ratings van Europa voor Quion  

Quion weet de rating voor zowel primary als special servicing te verhogen van 2+ naar 1-. Daarmee bezit de servicer uit Capelle aan den IJssel nu de hoogste Fitch ratings van Europa.

Kredietbeoordelaar Fitch Ratings benadrukt in het eigen persbericht aangaande de dubbele upgrade de solide organisatie met lage operationele kosten in vergelijking met gelijkende partijen en het robuuste risicomanagement framework. Ook de focus op innovatie en ‘lean excellence’ in combinatie met de hoge mate van automatisering van de servicing systemen dragen voor Fitch bij aan het verkrijgen van de hoogste score van Europa.

Bruno Oudega, algemeen directeur Quion: “Wat wij doen, is sinds de start in 1993 in de basis niet veranderd. Hoe we het doen, des te meer. Mens en techniek gaan hand in hand, waarbij kennis van de hele keten randvoorwaardelijk is voor succes. Niet alleen van ons succes, maar vooral het succes van onze business partners. Onze strategie “Quion Vernieuwt!” koerst op het creëren van de nieuwe norm in servicing. Zodat wij voor onze geldverstrekkers de beste partner zijn en blijven voor het realiseren van hun ambities op de Nederlandse hypotheekmarkt. Dat we nu op Europees niveau aan de top staan, maakt deze waardering extra speciaal.”

De rating voor primary servicing kent waardering toe voor de professionele wijze waarop Quion de mid- en backoffice activiteiten voor de hypotheekportefeuille uitvoert. Special servicing staat voor het voorkomen en beperken van betalingsachterstanden en daarmee het tot een minimum beperken van financiële verliezen. De ratings die Fitch toewijst, variëren van 1 (sterk) tot 5 (zwak). De toegewezen rating wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld.

 

Lees hier het persbericht van Fitch Ratings

 

Over Quion  

Quion is dé business partner voor financiële organisaties met ambities op de Nederlandse markt voor hypotheken en consumptief krediet. Quion biedt duurzame, slimme oplossingen voor het opbouwen, optimaliseren en onderhouden van kredietportefeuilles. Met de ISAE 3402-certificering, ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging en hoge RPS1- en RSS1- Fitch ratings garandeert Quion hoogwaardige processen. Quion begeleidt een hypotheekportefeuille van € 62,5 miljard bestaande uit ruim 400.000 leningen. Quion is onderdeel van Blauwtrust Groep.  

Contactpersoon  

Miranda Spaans
Manager marketing & communicatie

T 010 242 3698
E communicatie@quion.com    

 

Foto credit: Rika Conradi - RiCon Fotografie