1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Aldo Tognini nieuwe CEO Quion  

Aldo Tognini is voorgedragen als de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van Quion Groep*.

Tognini, momenteel Chief Finance & Risk Officer (CFRO) van Blauwtrust Groep, volgt Bruno Oudega op die sinds 2015 CEO is van Quion. Oudega heeft in afstemming met Blauwtrust Groep gekozen om zijn carrière elders voort te zetten en maakt de overstap naar zijn nieuwe functie zodra zijn AFM toetsing is afgerond. Tot die tijd neemt Tognini de taken van Oudega waar.

Aldo is sinds 2016 verantwoordelijk voor Finance & Risk bij Blauwtrust Groep; waartoe Quion behoort samen met Conneqt, DMPM en De Hypothekers Associatie (DHA). Daarvoor was hij ruim 10 jaar actief in diverse managementfuncties bij Quion en DHA.

Johan van der Werf, voorzitter Raad van Commissarissen Blauwtrust Groep: “Wij bedanken Bruno voor zijn toewijding en inzet, mede daardoor is Quion de afgelopen jaren sterk gegroeid. We zijn verheugd Aldo te benoemen als opvolger. Hij is zeer bekend met de organisatie en de dynamiek van de Nederlandse hypotheekmarkt. Tijdens zijn loopbaan binnen de groep heeft Aldo bewezen te beschikken over een verbindende leiderschapsstijl en uitstekende communicatieve vaardigheden. Hij is kritisch en heeft een scherp zakelijk inzicht. Dit maakt hem de uitgelezen kandidaat voor de opvolging van Oudega.”

Over zijn volgende stap binnen Quion zegt Aldo: “Ik heb de transformatie van Quion van dichtbij meegemaakt. Quion is uitgegroeid tot de servicer met de hoogste Fitch ratings van Europa. Dankzij de ondernemende cultuur heeft Quion een sterke positie in een dynamische markt en stelt zo haar klanten in staat hun ambities op de Nederlandse Hypotheekmarkt waar te maken. Die positie bouw ik graag uit om zo samen met het team de nieuwe norm in servicing verder vorm te geven.”

Als CEO is Tognini voorzitter van het directieteam van Quion Groep, dat bestaat uit Joost Hembrecht (Chief Commercial Officer), John Smulders (Chief Operating Officer) en Corné van Nispen (Chief IT & Delivery Officer). Blauwtrust Groep verwacht op korte termijn de opvolger van Aldo Tognini als CFRO van Blauwtrust Groep en Quion bekend te maken.

* de benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

 

Over Quion  

Quion is dé business partner voor financiële organisaties met ambities op de Nederlandse markt voor hypotheken en consumptief krediet. Quion biedt duurzame, slimme oplossingen voor het opbouwen, optimaliseren en onderhouden van kredietportefeuilles. Met de ISAE 3402-certificering, ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging en hoge RPS1- en RSS1- Fitch ratings garandeert Quion hoogwaardige processen. Quion begeleidt een hypotheekportefeuille van € 67 miljard bestaande uit ruim 400.000 leningen. Quion is onderdeel van Blauwtrust Groep.  

 

Contactpersoon  

Miranda Spaans
Manager marketing & communicatie

T 010 242 3698
E communicatie@quion.com