1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Goede start eerste hypotheekproduct voor institutionele belegger via Quion/Dynamic Credit  

Het eerste hypotheekproduct via het beleggingsmandaat van Quion en Dynamic Credit is goed gestart. In nog geen maand tijd zijn honderden offertes verstrekt en de eerste hypotheek is afgelopen vrijdag gepasseerd. De volgende institutionele belegger op de Nederlandse hypotheekmarkt staat al in de startblokken. De introductie van deze belegger staat in juli gepland.

 

Goede start

De succesvolle introductie van de eerste hypotheek van Coöperatie DELA, marktleider op het gebied van Uitvaartverzekeringen en Uitvaartverzorging, is niet verwonderlijk. De Hypotrust Goede Start Hypotheek kent uitstekende voorwaarden, is scherp geprijsd en eenvoudig. Starters op de woningmarkt vinden dan ook precies wat ze zoeken in een eerste hypotheek: zekerheid en flexibiliteit.

Vertrouwd distributienetwerk

Quion begeleidt alle operationele activiteiten van de Goede Start Hypotheek voor deze grote verzekeraar. Marcel Zuidam, directievoorzitter Quion: “Deze hypotheken worden uitgegeven onder ons vertrouwde Hypotrust label. Via ons beleggingsmandaat laten wij institutionele beleggers profiteren van ons expertise op het gebied van hypotheken en ons betrouwbare distributienetwerk. Alles kan geregeld worden, terwijl de belegger desgewenst zelf wel aan het roer blijft als het gaat om de invulling van het rentebeleid en de acceptatievoorwaarden. Een groot voordeel ten opzichte van beleggen via een fonds.”

Professioneel portefeuillemanagement

Binnen het beleggingsmandaat heeft Dynamic Credit het mandaat om te assisteren in de opzet en het beheer van de hypotheekportefeuille. Tonko Gast, CEO Dynamic Credit: “Wij geven de belegger advies ten aanzien van de acceptatiecriteria en verzorgen actieve risicomonitoring, -beheer en –reporting voor de hypotheekportefeuille. Op deze manier heeft de belegger echt grip op zijn belegging in Nederlandse hypotheken en worden die op een transparante en zorgvuldige manier beheerd. ”

Veel potentie

Met de volgende belegger al in de startblokken bevestigt ook Quion dat verzekeraars en pensioenfondsen in opkomst zijn als speler op de hypotheekmarkt. Zuidam: “De Nederlandse hypotheekmarkt is aantrekkelijk voor langetermijnbeleggers. Het rendement is interessant en met name de markt voor hypotheken zonder NHG is nog onderontwikkeld. Met ons beleggingsmandaat hopen wij zeker ook dit segment nieuw leven in te blazen.”

Over Quion Groep
Quion is dé business partner voor financiële organisaties met ambities om de Nederlandse markt voor hypotheken en consumptief krediet. Quion biedt vernieuwende, slimme oplossingen voor het opbouwen, optimaliseren en onderhouden van kredietportefeuilles. Met de ISAE 3402-certificering, de hoogste Fitch Special Servicing rating van Nederland en de hoge RPS2NL rating voor primary servicing garandeert Quion hoogwaardige processen. Quion serviced momenteel een portefeuille van bijna € 31 miljard en is onderdeel van Blauwtrust Groep.

Over Dynamic Credit
Dynamic Credit is een vermogensbeheerder en adviseur op het gebied van hypotheken, leningen en leningportefeuilles, Asset Backed Securities en bedrijfsobligaties. Het bedrijf is opgericht in 2003 en heeft kantoren in Amsterdam en New York. Dynamic Credit stond onder andere het Ministerie van Financiën bij met advies bij de transactie ten aanzien van de Alt-A hypotheek-portefeuille van ING, waarop de Staat een winst heeft gemaakt van EUR 1,4 miljard.Dynamic Credit Partners Europe B.V. heeft een beleggingsondernemingsvergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

 

Voor meer informatie 

Dhr. Rolf Belonje - Quion Groep

E rolf.belonje@quion.com

T 010 242 10 58

Dhr. Tonko Gast - Dynamic Credit

E tgast@dynamiccredit.com

T 020 7704876