1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Quion wederom hoogste Fitch ratings van Europa  

De servicer met Rotterdamse roots weet voor de tweede keer op rij de hoogste Fitch ratings te verdienen. De commissie van kredietbeoordelaar Fitch Ratings die de uitvoerige audit van Quion beoordeelt, maakte de uitkomst van hun beoordeling gisteravond bekend: een 1- rating voor zowel primary als special servicing. Deze hoge ratingcombinatie komt zowel in Nederland als de rest van Europa verder niet voor.

Fitch Ratings waardeert Quion als een solide en robuuste organisatie die blijft groeien. Niet alleen in aantal geldverstrekkers, productlijnen en portefeuille volume, maar ook in termen van efficiency en innovatie. In het eigen persbericht benadrukt de kredietbeoordelaar onder andere het self-service portaal voor consumenten, de verhoogde inzet van robotics, het vernieuwde procesmanagement model en het ‘three line of defence’ risk management model van Quion. De efficiency wordt tevens verhoogd doordat Quion voorop loopt in het ontsluiten van externe bronnen in het acceptatieproces.

Joost Hembrecht (CCO Quion): "We zijn niet de grootste, maar toch, voor de tweede keer op rij, de hoogst gewaardeerde servicer van Europa. De compacte organisatie houdt ons wendbaar en gedreven om de diversiteit van het Nederlandse hypotheeklandschap te blijven versterken. Niet alleen voor primary, maar ook voor special servicing. Deze beoordeling van Fitch Ratings onderschrijft dat we dat ook in 2020, met vele veranderingen en vernieuwingen, op een solide en effectieve wijze zijn blijven doen. Een prachtige waardering. Voor ons team en de geldverstrekkers met wie wij deze resultaten bereiken."

De rating voor primary servicing kent waardering toe voor de professionele wijze waarop Quion de mid- en backoffice activiteiten voor de hypotheekportefeuille uitvoert. Special servicing staat voor het voorkomen en beperken van betalingsachterstanden en daarmee het tot een minimum beperken van financiële verliezen. De ratings die Fitch toewijst, variëren van 1 (sterk) tot 5 (zwak). De toegewezen rating wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld.

Lees hier het persbericht van Fitch Ratings

 

Over Quion  

Quion is dé business partner voor financiële organisaties met ambities op de Nederlandse markt voor hypotheken en consumptief krediet. Quion biedt duurzame, slimme oplossingen voor het opbouwen, optimaliseren en onderhouden van kredietportefeuilles. Met de ISAE 3402 type II verklaring, een ISO 27001-certificering en de hoge RPS1- en RSS1- Fitch ratings garandeert Quion hoogwaardige processen. Quion begeleidt een hypotheekportefeuille van € 70.2 miljard bestaande uit bijna 425.000 leningen. Quion is onderdeel van Blauwtrust Groep.

Contactpersoon  

Christian Gerth 
Executive Consultant 

T +316 212 66 964
E communicatie@quion.com