1. Quion
  2. Services
  3. Business Intelligence

Business Intelligence 

Wanneer u (delen van) uw hypotheekproces uitbesteedt, bent en blijft u verantwoordelijk voor de rapportage aan onder andere De Nederlandsche Bank (DNB). Daarbij wilt u natuurlijk in controle blijven over uw data om op management niveau bij te sturen wanneer dit nodig blijkt. Als uw business partner voorzien wij u van diverse rapportages en datasets. Zo houdt u grip op uw data, uw informatieverplichting en uw managementinformatie. 

Modern datawarehouse 

In mei 2012 hebben wij ons datawarehouse volledig vernieuwd. Dit moderne datawarehouse wordt gevuld door slechts enkele bronsystemen. Zo ondersteunen wij de complete servicing van de hypotheekportefeuilles. Met het beperkte aantal bronsystemen en de centralisatie van data in één datawarehouse stimuleren wij de consistentie en volledigheid van onze datasets en rapportages. Het datawarehouse is daarbij de ‘Single Version of the Truth’ voor al onze informatie-uitingen.

Rapportages en data sets 

Al onze gestandaardiseerde data sets en rapportages kennen duidelijke definities, zijn consistent en voldoen aan de eisen van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB). U ontvangt als business partner op dag- en maandbasis diverse rapportages en data sets. Deze kunt u ondermeer consolideren in uw datawarehouse. Zo houdt u grip op uw data én uw managementinformatie. Met onze sets en rapportages heeft u de juiste tools in handen om op een juiste wijze te rapporteren aan de ECB en DNB. 

Wij kennen een aantal standaard rapportages en datasets:

  • Dagelijkse data set ‘acceptatie- en beheerproces’
  • Dagelijkse rapportages ‘funding forecast’
  • Maandelijkse data set  ‘loan-by-loan data’
  • Maandelijkse rapportage ‘Balance and P&L statement’

Maatwerk 

Naast onze standaard rapportages en data sets zijn uiteraard ook maatwerkopties mogelijk. Zowel in rapportages als in datasets. Vanuit ons datawarehouse kunnen wij u op vele doorsneden informatie verstrekken op basis van uw specifieke wensen. Wilt u ondersteuning bij het invullen van de integratie tussen onze data en uw systemen? Ook dan kunt u op onze expertise rekenen. 

 

Wilt u weten welke data en rapportage oplossingen wij kunnen bieden voor het specifieke profiel van uw organisatie?  Neem dan contact op met één van onze accountmanagers of data experts.