1. Quion
  2. Services
  3. Securitisatie

Securitisatie 

Wij administreren ongeveer 40 securitisatieprogramma’s voor diverse business partners. Wanneer een van onze business partner wil securitiseren, zijn wij in staat de administratie in korte tijd aan te passen om aan de eisen en wensen van het programma  te voldoen. 

Wilt u als business partner van Quion securitiseren? 

Wanneer u als business partner van Quion wilt securitiseren, dan faciliteren wij u op verschillende niveaus gedurende het securitisatieproces.

  • De audits op uw portefeuille voorafgaande aan de securitisatie kunt u via ons efficiënt  uitvoeren. Wij archiveren namelijk alle dossiers volledig digitaal.
  • U richt uw nieuwe administratie snel en flexibel met een veelzijdigheid aan in- en uitstroomcriteria in door gebruik te maken van onze ‘vlag-methodiek’. Uw gesecuritiseerde leningen worden door middel van een ‘vlag’ toegewezen aan de nieuwe pool. Wij maken zo eenvoudig een specifieke administratie voor uw SPV, zonder dat u het overzicht op uw totale portefeuille verliest. 
  • U kunt vertrouwen op een snelle en efficiënte beoordeling van uw securitisatie documentatie. De beoordeling van de documentatie vormt bij ons een vast onderdeel van de inrichting van uw nieuwe administratie. Onze veelvuldige ervaring in het beoordelen van de securitisatie documentatie maken ons een betrouwbare en betrokken business partner gedurende het securitisatieproces. 
  • U kunt de in- en uitstroom van uw SPV zowel geautomatiseerd als middels poolbestanden laten uitvoeren. 
  • U mag rekenen op onze begeleiding bij het informeren van de kredietbeoordelaar en het trustkantoor die betrokken is bij uw securitisatie. 
  • Na introductie van uw nieuwe administratie faciliteren wij maandelijks een volledige financiële verantwoording inclusief een Cash Flow Rapport. Daarnaast romen wij ook af naar uw collection account.