1. Quion
  2. Services
  3. Servicing hypotheken
  4. Bijzonder beheer hypotheken

Bijzonder beheer hypotheken 

Als grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland begeleiden wij met trots het bijzonder beheer van nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende signatuur. de hoogste Fitch Rating van Europa voor special servicing (RSS1-), een ISO 27001 certfiicering en een ISAE 3402 type 2- verklaring garanderen wij dat onze activiteiten voldoen aan de hoogste marktstandaarden. 

Bij Quion draait het om u als aanbieder. En om uw klant. Ook als deze klant door veelal onvoorziene omstandigheden zijn betaalafspraken niet of niet op tijd kan nakomen. 

Ons uitgangspunt? Uw klant handvatten geven om de eigen financiële situatie weer op orde te kunnen brengen. En het risico op een restschuld voor u als aanbieder te beperken. Het vinden van de oplossing voor zowel klant als aanbieder staat bij ons centraal. Dit doen wij door risico’s vroegtijdig te signaleren en ze proactief en effectief te minimaliseren. Onze benadering is altijd sociaal, persoonlijk én duurzaam verantwoord. Betaalafspraken worden vanzelfsprekend opgesteld binnen de door u gestelde kaders.  

Bijzonder beheer: bewezen effectief 

Ons bijzonder beheer proces is bewezen effectief. Onze medewerkers uit team “Early” focussen zich, met behulp van specifieke opleiding en training in gesprekstechnieken, op het vroegtijdig signaleren van risico’s; het gaat hierbij om het maken van de juiste inschatting; is er sprake van een incident of structureel betaalprobleem? In geval van een incident wordt er, conform de door u gestelde kaders, een betaalafspraak gemaakt om de achterstand in te lopen. 

In geval van een structureel betaalprobleem kunnen onze medewerkers uit team “Late”, door hun uitstekende vakkennis en ervaring, aan de hand van hun analytische vaardigheden de juiste strategie bepalen; het maken van onderscheid tussen klanten die niet willen -en klanten die niet kunnen betalen biedt hen de uitdaging die zij dagelijks zoeken in hun werk. Uiteraard wordt er altijd gekeken naar mogelijkheden waarin woningbehoud mogelijk is.

Wanneer woningbehoud geen reële optie meer is, begeleiden onze medewerkers uit team “Sales & foreclosures” de verkoop van de woning met als doel een zo laag mogelijke restschuld voor uw klanten. 

En dat werkt…  

  • Bijna alle nieuwe achterstanden worden door ons binnen 30 dagen hersteld
  • Ruim de helft van alle woningen in de verkoop wordt door ons binnen 6 maanden daadwerkelijk verkocht
  • De behaalde verkoopprijs is bij ons bijna gelijk aan de geactualiseerde vrije verkoopwaarde
  • Wij noteren één van de hoogste NHG-pay out ratio’s van Nederland
  • De hoogste Fitch Rating van Europa voor special servicing (RSS1-)