1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Quion neemt nog drie hypotheekmerken Achmea in beheer  

Hypotheekservicer Quion heeft op 12 juni de portefeuilles van de Achmea-merken Syntrus Achmea Hypotheken, Attens en Tellius gemigreerd naar het Quion Service Platform (QSP). Twee andere Achmea-merken, Centraal Beheer en Woonfonds, worden al sinds 2017 door Quion geserviced, waardoor de volledige hypotheekportefeuille van Syntrus Achmea nu in beheer is bij Quion.

"Quion en Achmea werken al sinds 2017 succesvol samen. Met deze nieuwe uitbesteding van de back office activiteiten bouwen we deze samenwerking verder uit", zegt Bruno Oudega, directeur Hypotheken bij Achmea.

De migratie van 100.000 hypotheekcontracten van Syntrus Hypotheken, Attens en Tellius naar QSP is in onderlinge samenwerking zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd. "Dit is inmiddels onze zesde migratie naar QSP", aldus Ferdinand Veenman, CEO van Quion en Blauwtrust Groep. "De expertise die wij op dit vlak hebben opgebouwd, stelt ons in staat om een klant volledig te begeleiden in dit complexe proces. Zowel vanuit de technische hoek als het business perspectief. Hierbij stellen we ons samen tot doel om te migreren met de hoogst mogelijke mate van comfort en zekerheid."  

Met de uitbereiding van de uitbestedingsovereenkomst met Achmea komt de teller van de totale portefeuille van Quion uit op 100 miljard euro. De servicer begeleidt inmiddels 22 actieve labels die in 2022 samen voor ruim 18 miljard aan hypotheken verstrekten in Nederland.