1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Argenta zet klant centraal met Quion  

Argenta Spaarbank Nederland heeft in het weekend van 10 en 11 oktober succesvol haar hypotheekadministratie overgezet naar Quion. Ruim 26.000 klanten van Argenta ontvingen dit weekend een brief met duidelijke uitleg over de nieuwe servicer.

In 1997 startte Argenta op de Nederlandse hypotheekmarkt. Inmiddels is de Belgische bank behoorlijk gegroeid. Al meer dan 250.000 Nederlandse klanten kozen voor Argenta vanwege de mooie spaar- en hypotheekproducten. En dat aantal neemt nog steeds toe. Door haar volledige administratie bij Quion onder te brengen, wil Argenta haar klantgerichtheid in Nederland verhogen en de service verder verbeteren. Het centraliseren van de servicing is een eerste belangrijke stap. 

Dietrich Heiser, COO/CIO Argenta Nederland: ”De centralisatie van onze Nederlandse hypothekenportefeuille bij één servicer reduceert de proces- en systeemcomplexiteit. Deze vereenvoudiging creëert de opstap voor verdere digitalisering en een meer klantgerichte service. Quion heeft een duidelijk engagement uitgesproken om hier samen met ons invulling aan te geven. Deze succesvolle oplevering ‘on time’ en ‘on budget’ is daarom voor Argenta belangrijk op twee vlakken: als prestatie én als fundament voor de toekomst.”

Bruno Oudega, CEO Quion: “Het is de vierde keer op rij dat we een ‘verhuizing’ als deze naar ons Quion Service Platform (QSP) organiseren. De verhuizing verliep daardoor soepel en geheel volgens planning. We kunnen inmiddels rekenen op een ervaren team met ondersteuning van de datamigratie experts van Data eXcellence. Hoe minder zorgen we hebben over de technische migratie, hoe beter we ons kunnen richten op het verwelkomen van de nieuwe klanten. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om. “

In het totaal telt de hypotheekportefeuille van Argenta in Nederland nu € 15 miljard.

 

Voor meer informatie 

Miranda Spaans
Communicatieadviseur

T 010 242 1039
E communicatie@quion.com
I  www.quion.com