1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Nieuwe berekening voor vergoeding vervroegd aflossen en afkopen gereed  

Wij zijn vanaf 15 september 2017 in staat om een vergoeding te berekenen op basis van de normen uit de AFM Leidraad.

Op 14 juli 2016 is de Nederlandse wetgeving aangepast in verband met Europese wetgeving (Mortgage Credit Directive). In deze wetgeving staan onder andere de normen voor de berekening van de vergoeding voor vervroegde aflossing van een lening.

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) heeft op 20 maart 2017 in een leidraad meer specifiek uitgelegd hoe aanbieders van leningen aan de nieuwe normen kunnen voldoen. Wij hebben onze berekening nu aangepast op basis van de normen in deze leidraad. Wilt u meer weten over de AFM leidraad? Kijk dan op www.afm.nl.

Wat betekent dit voor u?  

Wij zijn vanaf 15 september 2017 in staat om een vergoeding te berekenen op basis van de normen uit de leidraad. Wilt u op of na deze datum rente afkopen, extra terugbetalen (aflossen) of uw lening helemaal terugbetalen? Dan berekenen wij de vergoeding volg de nieuwe berekening.

Heeft u tussen 14 juli 2016 en 15 september 2017 een berekening laten maken. En op basis daarvan een vergoeding betaald voor het afkopen van uw rente, extra terugbetalen of het volledig terugbetalen van uw lening? Dan gaan wij die vergoeding opnieuw berekenen. Dit doen wij de komende maanden. U moet uiterlijk 31 december 2017 bericht van ons ontvangen.  

Is de nieuwe berekening in uw voordeel? Dan ontvangt u van ons bericht. U krijgt van ons het verschil tussen de oude en nieuwe berekening plus de wettelijke rente terug. U ontvangt de wettelijke rente  voor de periode dat wij het  te veel betaalde bedrag in ons bezit hadden.  

Is de nieuwe berekening niet in uw voordeel? Ook dan ontvangt u van ons bericht. U leest in dit bericht hoe wij de nieuwe berekening hebben uitgevoerd. En wat het resultaat is voor uw persoonlijke situatie.