1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Dutch Mortgage Portfolio Management(DMPM) is het investeerdersplatform achter diverse succesvolle hypotheeklabels.  

Rotterdam, 19 juli 2021 – DMPM heeft zich vijf jaar geleden, tegelijk met de lancering van het IQWOON label, aan de Nederlandse markt gepresenteerd. In die vijf jaar is DMPM uitgegroeid tot een speler van formaat in de hypothekenmarkt met een portefeuilleomvang van tien miljard euro. Naast IQWOON zijn ook de succesvolle labels Robuust, HollandWoont, Hypotrust Vrij Leven en Clarian Wonen geïntroduceerd.

Dankzij succesvolle samenwerkingen met nationale en internationale investeerders is in de afgelopen vijf jaar een hypotheekportefeuille met zo’n 45.000 klanten opgebouwd. Alleen al in 2021 heeft DMPM meer dan 13.000 aanvragen voor particuliere woninghypotheken ontvangen in alle risico-klassen. Met name in het NHG-segment zijn hypotheken van DMPM gewild. De HDN cijfers laten in 2021 voor de labels van DMPM een marktaandeel zien van bijna 14% aangevraagde NHG leningen.

Rolf Belonje, directeur van DMPM: "DMPM is sinds de lancering in 2016 sterk gegroeid en vormt de brug tussen de investeerder en de consument. Mede dankzij de dienstverlening van de zustermaatschappijen die ook onderdeel uitmaken van de Blauwtrust Groep, te weten Conneqt, Quion en De Hypotheker, is DMPM in staat om de gehele hypotheekketen af te dekken. Hierdoor zijn wij voor investeerders een aantrekkelijke partner. Wij hebben gezorgd voor meer concurrentie en innovatie in de hypotheekmarkt door de introductie van nieuwe, succesvolle labels. Het intermediair kan hiermee in de advisering duidelijke toegevoegde waarde bieden, maar ook consumenten profiteren hiervan omdat er, naast de grootbanken, een duidelijk alternatief is met aantrekkelijke voorwaarden en tarieven. De afgelopen 5 jaar hebben wij een mooie basis neergezet, waarop wij de komende jaren verder bouwen en nieuwe ontwikkelingen doorvoeren. Wij zijn ontzettend trots op de behaalde resultaten, die niet mogelijk waren geweest zonder onze investeerders, het intermediair, business partners en medewerkers! "

Over DMPM 

MPM richt zich op gevestigde nationale en internationale investeerders die een exposure willen hebben op de Nederlandse hypotheekmarkt. Samen met Conneqt, Quion en De Hypotheker maken wij deel uit van de Blauwtrust Groep. Met 35 jaar ervaring op de Nederlandse hypotheekmarkt biedt Blauwtrust Groep een unieke service aan beleggers die willen toetreden tot de Nederlandse hypotheekmarkt.