1. Quion
  2. Services
  3. Servicing hypotheken
  4. Preventief beheer hypotheken

Preventief Beheer hypotheken 

Leningen die 'onder water' staan, hoge werkloosheid, dalende koopkracht en een hoog aantal scheidingen maken dat uw klanten vaker problemen ervaren. Zij willen financieel onbezorgd kunnen wonen en verwachten toegankelijke hulp van u. Door uw hulp aan te bieden op het juiste moment onderscheidt u zich positief van andere aanbieders. Dit vertaalt zich niet alleen in hogere klanttevredenheid, maar ook in minder achterstanden en lagere verliezen.

Onze oplossing: Finance Care 

Wij hebben een programma ontwikkeld dat structureel invulling geeft aan preventief en curatief beheer. Het Financial Care programma biedt uw klant de gewenste laagdrempelige hulp bij geldzorgen. Binnen dit programma monitoren wij doorlopend de kenmerken van de leningen en het klantgedrag, zodat wij in staat zijn risicogroepen te signaleren en deze groepen pro-actief én effectief te benaderen.

De specialistische Financial Care medewerkers begeleiden uw klanten bij het kiezen van een passende duurzame oplossing voor het behoud van hun woning. 

Met Financial Care vindt de ‘hulpverlening’ gecoördineerd plaats en worden oplossingen afgestemd met de belanghebbenden. Vaak bent u immers niet de enige belanghebbende en bestaan er mogelijkheden om met anderen tot een alternatieve en meer effectieve oplossing te komen voor uw klant. Denk bijvoorbeeld aan NHG en andere schuldeisers, maar ook het betrekken van de adviseur.

Het Finance Care team opereert als een loket waar uw klanten met financiële problemen zich eenvoudig kunnen melden. Wanneer u ervoor kiest Financial Care af te nemen, dan wijzen wij uw klanten hier uiteraard actief op. 

Let op! Het Financial Care programma is een aanvulling op onze reguliere servicing activiteiten en dan ook niet als los programma afneembaar.   

De voordelen van Finance Care 

Met Financial Care biedt u hulp aan uw klant. En verbetert u de risico-rendementverhouding van uw portefeuille. U onderscheidt zich met Financial Care van andere aanbieders én u voert een actief doel- en klantgericht beleid gericht op het bieden van hulp. Een beleid dat de AFM overigens als best practice beschrijft ind e leidraad 'Betalingsachterstanden bij hypotheken'. 

Samengevat biedt Financial Care u de volgende voordelen:

  • U vergroot het financieel bewustzijn van uw klant
  • U neemt pro-actief uw verantwoordelijkheid als aanbieder richting uw klanten
  • U geeft gestructureerd en effectief invulling aan uw preventief beheer
  • U minimaliseert achterstanden en (potentiële) restschulden
  • U vergroot de klanttevredenheid door het (her)winnen van het vertrouwen van uw klanten
  • U biedt uw klant oplossingen die passen bij zijn of haar persoonlijke situatie
  • U intensiveert de samenwerking met uw financieel adviseurs

 

 

Financial Care voor uw klant 

Wilt u structureel en effectief invulling geven aan preventief beheer? Of wilt u meer informatie over de tarieven van het Financial Care programma? Maak dan een afspraak met één van onze accountmanagers.